Paylaş Tweet


metni yazdır metin boyutu

Tanıklık Yapmasam Olur mu?

Tanıklık Yapmasam Olur mu?

 

 

 Size gönderilen tebligatta mahkeme günve saati yazmaktadır O gün ve saatte orada bulunmanız yeterlidir. Duruşmada sizin sıranız geldiği zaman mübaşir isminizi okur ve sizi içeri alır. Mübaşir isminizi söyemeden salona giremezsiniz. Tanıklık yapacak kişinin objektif olması adına duruşmayı izlemesine izin verilmez. Tanık olarak gösterilen ve tanıklık için çağrılan herkes mahkemeye gitmek zorundadır. Usulüne uygun olarak çağrıldığı halde mazeret bildirmeksizin gelmeyen tanık zorla getirtilir.  Şayet konu hakkında bilgisi olmasa bile mahkemeye gidip bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığını söylemelidir.

Fakat kanun bazı kişilere istisna sağlamaktadır. 

 

 Aşağıdaki kimseler tanıklıktan çekinebilirler:

a) İki taraftan birinin nişanlısı.

b) Evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi iki taraftan birinin eşi.

c) Kendisi veya eşinin altsoy veya üstsoyu.

ç) Taraflardan biri ile arasında evlatlık bağı bulunanlar.

d) Üçüncü derece de dâhil olmak üzere kan veya kendisini oluşturan evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi kayın hısımları.

e) Koruyucu aile ve onların çocukları ile koruma altına alınan çocuk.

Merak ettiğiniz tüm hukuki soru ve konuları veya dava hakkındaki tüm sorularınız için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz ya da avoykuesberk@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Sitenin bütün içeriklerin tüm hakları Av. Öykü Eşberk tarafından (http://www.avoykuesberk.com.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Bu ibare eklenmek şartıyla makalelerden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapabilir, ancak yazarın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka bir yerde yayınlanamaz.